Jdi na obsah Jdi na menu

Kapela Fukanec natočila pohodové video ke skladbě Dvanáct srdcí

7. 4. 2020

fukanec.jpgFukanec (foto - zdroj: bandzone.cz)

Skupina Fukanec z Nového Města nad Metují je další z mladých folkových nadějí. Debutovala loni na podzim albem „Smím prosit?”, které vydal Supergram. Pomohl jí k tomu i projekt na Startovači, prostřednictvím něhož vybrala daleko víc peněz, než byl limit. Zbylo tedy ještě na výrobu videoklipu.

„Nakonec zvítězila píseň ‚Dvanáct srdcí‛. Asi to bude tím, že nejvíce vystihuje reálný život s jeho světlými i stinnými stránkami. Skladba je odrazem vlastní zkušenosti jednoho mého přítele. Napsala jsem mu ji přímo na tělo, ale každý z nás se v ní najde. Všichni se snažíme žít podle určitých vzorců chování, ale až časem dokáže člověk přehodnotit své činy,” říká kapelnice Pavla Tymelová.

Album - stejně jako rádiová verze songu - se natáčelo ve studiu MK Production u Petra Michala. Scénáře snímku se ujal producent desky Ivan Kurtev a zahráli si v něm samotní členové formace. O kameru a střih se postaral Robin Klose. „Spolupráce s oběma pány byla skvělá, jejich profesionální a zároveň přátelský přístup nás dostal do uvolněné, přirozené atmosféry a snad se to podařilo přenést i do obrazu,” vzpomínají hudebníci. Velmi příjemná, melodická a pohodová píseň je doplněná jednoduchým klipem, který v dnešní době, plné stresu a napětí, určitě potěší.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík