Jdi na obsah Jdi na menu

Kapela Jelen představila videoklip k zdařilé písni Jediný co chci

11. 11. 2020

jelen-radek-kudla--c--ek.jpgJelen (foto: Radek Kudláček)

Uběhly téměř čtyři roky od vydání druhého řadového alba skupiny Jelen s názvem „Vlčí srdce”. Kapela si zatím upevnila své originální postavení na české hudební scéně a aktuálně zakončila jednu etapu úspěšné existence. Spolu s novým singlem „Jediný co chci” formace oznámila, že na konec ledna 2021 připravuje vydání třetí desky.

Už první skladba z chystaného alba napovídá o řadě změn, na které se můžou posluchači těšit. „Máme za sebou skvělé sedmileté období, kdy jsme mnohokrát procestovali křížem krážem celou republiku a snažili se rozdávat radost muzikou. Po koncertech se setkávat s našimi fanoušky. To byl vždycky náš sen,” říká zpěvák Jindra Polák.

Letos musela kapela nedobrovolně přibrzdit a zrušit 70 vystoupení. „Nečekaně se nám vytvořil časový prostor, který jsme se rozhodli využít k dopracování a k natáčení nových písní. Myslíme si, že žánrům, které nás inspirovaly jsme už dostatečně splatili dluh. Jsme starší a zkušenější, ale tvůrčí energie máme víc, než kdykoliv předtím. Cítíme, že nastal čas se vrátit do současnosti. Soundem skupiny, ale i obsahem našich songů,” dodává Jindra Polák, jež se producentsky podílel ve spolupráci s Martinem Ledvinou na konečném zvuku nahrávky.

„Jediný co chci” je první singl z připravované desky. Pomyslně jím otevírá novou etapu formace, která dokázala oslovit posluchače napříč všemi generacemi. Píseň se nyní dočkala videoklipu, který režíroval Ondřej Urbanec.

„O našem novém albu mluvíme interně v kapele jako o návratu do současnosti. V tomto duchu jsme jednali i s režisérem Ondřejem Urbancem. Nechtěli jsme video s příběhem, chtěli jsme jen hrát a užít si natáčení. Poprvé v ateliéru. Poprvé s naším novým bubeníkem Vítkem,” popisuje Jindra Polák.

Režisér dodává: „K natáčení jsme využili ateliér Loft Bub-NY, kde nás už při obhlídkách zaujal hippie karavan. Je to auto, které symbolizuje svobodu, a ten pocit uvolněnosti jsme se snažili dostat i do výsledku naší práce. Není lehké režírovat osmičlennou skupinu hudebníků. Byla to moje první zkušenost s takovým ansáblem. Narazil jsem ovšem na přátelskou partu profesionálů, kteří si až neuvěřitelně uchovali obrovskou energii a zároveň pokoru k tomu co milují. K muzice.”