Jdi na obsah Jdi na menu

Kapela Nebe spojila své tvůrčí síly s Katarínou Knechtovou

1. 7. 2021

nebe_feat._katarina-knechtova.jpgNebe feat. Katarína Knechtová (foto - zdroj: archiv kapely Nebe)

Skupina Nebe vydala v posledním roce několik singlů, z nichž největší ohlas měla píseň „Stella” nahraná s kuchařem Přemkem Forejtem. Nyní přišel čas na celé EP, které ohlašuje singl „Planý poplach”, v němž hostuje Katarína Knechtová.

Nebe - Než v tom zůstaneme sami
© kapela Nebe

Skladba staví na podmanivé melodii, nejedná se však o takzvanou hitovku na první dobrou. Po většinu stopáže vyznívá spíše melancholicky, ovšem hudebně postupně graduje a nabírá na intenzitě. „Když mi Petr Harazin song poslal, hned jsem věděla, že do toho chci jít. Už dlouho se mi nestalo, že bych slyšela tak dobře složenou píseň, s takovou symbiózou hudby a textu,” pochvaluje si Katarína Knechtová.

Klip vznikal na vylidněném letišti v Mošnově a v Leteckém muzeu v Kunovicích a prostupuje jím znepokojivá atmosféra opuštěnosti. Podle autorů jde částečně o obraz doby a také o metaforu životů v dnešní společnosti. Hokejové fanoušky možná zaujme informace, že část scén se natáčela v interiéru a na křídle legendárního Naganského expresu, kterým přiletěla zlatá výprava ze zimní olympiády v roce 1998.

Nové EP „Než v tom zůstaneme sami” čítá šest dříve nevydaných kousků. „Dospěli jsme do bodu, kdy jsme zjistili, co přesně chceme my sami, a to se v naší tvorbě odráží. Deska je pro mě především talisman, ve kterém je skrytá absolutní svoboda umění i slova. Najdete na ní country, gospel, pop, odkaz na pandemické období a také více než pětiminutovou baladu. V písních odkrýváme kus svého nitra, všechno dobré i zlé, čím si naše parta prošla,” dodává zpěvák Petr Harazin.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek