Jdi na obsah Jdi na menu

Kapela Slza vítá léto videoklipem k chytlavé skladbě Není to tak zlý

29. 6. 2023

slza_foto_angelika-spicarova.jpgSlza (foto: Angelika Špicarová)

Poslední singly skupiny Slza byly velmi často spolupráce s různými umělci. Novinka „Není to tak zlý” tento cyklus narušuje.

Jak totiž vysvětluje kytarista Lukáš Bundil, skladba se rodila podobným způsobem jako v dobách, kdy u kapely nebyly spolupráce tak obvyklé: „Po několika letech společného psaní songů s dalšími autory je to vlastně tak trochu návrat do dob desek ‚Katarze’ a ‚Holomráz’, kdy jsem tvořil přesně takto - vzal jsem kytaru, sednul si a napsal písničku.”

Po delší době zpěvákovi Petru Lexovi také pomohl s textem Xindl X. Právě v dobách prvních dvou alb zažívala formace největší komerční úspěchy. Pomůže jí návrat ke kořenům na vrcholy domácích hitparád?

Rozhodně by mohl. Song „Není to tak zlý” se netají tím, že by se rád stal hitem. Optimistický beat po pár sekundách doplní vytleskávání, text se obešel bez archaismů a je takzvaně o ničem. Což kapele tentokrát prochází, protože to zkrátka funguje. Snad jen škoda, že píseň trvá jen lehce přes dvě minuty.

V doprovodném klipu, který opět režíroval Petr Lexa a natočil Michael Nováček, vyrazí muzikanti na projížďku sázavskou krajinou v kabrioletu. Tyto záběry pak doplňuje ještě taneční party ústřední dvojice a jejích několika přátel. Chytré pomrknutí skrývá poznávací značka ve tvaru „JSEM FR33”.

Po tolika singlech už má Slza z čeho vybírat na svou čtvrtou řadovou nahrávku a na tu také konečně dozrál čas. Vyjde na podzim, kdy skupina odjede klubovou šňůru. „Nikdy jsme nezažili atmosféru klasických klubových koncertů a s deskou ‚3’ v roce 2020 jsme tak naplánovali turné právě po klubech. To se nakonec muselo kvůli koronaviru zrušit. Vracíme se k němu teď se čtvrtým albem a strašně se těšíme na osobnější kontakt s fanoušky, který menší prostor umožňuje.”

Text - zdroj: musicserver.cz/David Böhm

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář