Jdi na obsah Jdi na menu

Karel Gott láká duetem s dcerou na dva jubilejní albové boxy

7. 5. 2019

karel-gott_-_charlotte-ella-gottova.jpgKarel Gott & Charlotte Ella Gottová (foto - zdroj: facebook.com)

Karel Gott letos oslaví významné životní jubileum. K němu chystá pro své příznivce spoustu dárků a překvapení. Jedním z prvních je duet s dcerou Charlotte Ellou „Srdce nehasnou”, který jim na míru napsala autorská dvojice Richard Krajčo a Petr Harazin.

Už tímto spojením byla de facto skladba předurčena k úspěchu. Za pár dnů nasbírala na YouTube dva miliony zhlédnutí. Nahrávka se objeví na kompletu „Karel Gott 80/80 - Největší hity 1964-2019” (4CD) i na speciálním patnáctialbovém boxu „Karel Gott Singly - 300 písní z let 1962-2019”. Oba výběry vydá Supraphon 14. června, měsíc před mistrovými osmdesátinami.

Karel Gott a Charlotte Ella Gottová - Srdce nehasnou

„Byla to výzva. Nikdy jsem pro nikoho jiného neskládal, a proto jsem se dokonce i trochu bál. Každá píseň je pro mě totiž vždy takový malý klenot a já si říkal, že Karel by si zasloužil jeden takový vybroušený. A o to jsme se s pokorou všichni pokusili. Vznikla zpověď zralého moudrého muže, táty, který už ví, co se chystá. Byl jsem rád, že se Karlovi i Charlottce písnička líbila, a věřím, že se zalíbí i fanouškům. Zazpívali ji totiž nádherně a dali jí velké emoce,” popsal vznik songu Richard Krajčo.

Sám zpěvák doplnil: „Po dvou pohádkových duetech s Charlottkou pro nás Richard Krajčo napsal první společnou píseň, po níž jsem již delší dobu toužil. Nese v sobě emoční hloubku a energii rozpravy mezi otcem a jeho dospívající dcerou. Richard naprosto přesně vystihl sílu myšlenky předat mé dceři pohled na životní situace, které ji mohou také potkat. Jsem hrdý na to, s jakým nasazením a profesionalitou Charlottka song nazpívala.”

Ani studiová kapela nebyla druholigová. Skladbu „Srdce nehasnou” nahrála ve složení Lukáš Chromek (kytary a basa), Richard Krajčo (akustická kytara), Roman Vícha (bicí), Jan Steinsdörfer (klávesy) a smyčcový Unique Quartet. Videoklip, v němž si všichni zahráli, natočil kreativní producent Jakub Svoboda z Publishers a režíroval ho Janek Cingroš z filmové společnosti Popojedem.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík