Jdi na obsah Jdi na menu

Kateřina Marie Tichá láká na debutové album singlem Sami

10. 8. 2020

katerina-marie-ticha.jpgKateřina Marie Tichá (foto - zdroj: facebook.com)

Talentovaná zpěvačka a skladatelka Kateřina Marie Tichá vydá začátkem října své debutové album. Desku avizuje titulní písní „Sami”, ke které představuje energií a emocemi nabitý videoklip.

Kateřina Marie Tichá se do povědomí posluchačů a diváků zapsala jako nezaměnitelný ženský hlas oblíbené kapely Jelen. V roce 2013 natočili hit „Tančíme spolu” a ve stejném roce ji ke spolupráci oslovil rapper Lipo a vznikl tak další úspěšný rádiový song „Do města přišla zima”. Teď nastal ten správný čas a sympatická umělkyně, která za tu dobu dozrála pěvecky i autorsky, má na kontě čerstvý klip k povedené skladbě „Sami”.

„Můj první singl je o vztahu dvou lidí. O tom, že i ve dvou můžete být Sami,” popisuje Kateřina a dodává: „K napsání písně mě inspirovala moje vlastní zkušenost. Právě ten moment ve vztahu, kdy se ztratí radost, ale člověk nemá sílu to změnit, a tak stojí na místě s tím druhým, a přitom úplně sám.”

Songu se dostalo až filmového zpracování. Za scénářem a režií stojí Jonáš Červinka alias Lipo. Natáčení probíhalo během červencových dnů v romantických zákoutích Prahy u břehu Vltavy. „Vycházel jsem hlavně z Kateřininy originality, která je na poměry současné české mainstreamové hudby nebývalá. Estetika periferie města, jež mám osobně hodně rád, mi v tomto případě krásně zapadla do celkového konceptu a bylo to nakonec jedno z těch natáčení, které jsem si moc užil. Navíc jsme u Kateřiny odhalili i zajímavý herecký potenciál, jež celý dojem z klipu podle mě ještě umocnil,” říká režisér.

Singl „Sami”, ve kterém Kateřina předvádí kvalitu a jedinečnost svého hlasu, je první vlaštovkou z připravovaného stejnojmenného debutu. Na posluchače čekají silné popové melodie, ale i písně nasáklé vlivy svobodomyslné cikánské muziky, balkánských rytmů nebo pařížského pouličního umění. Kombinací dvanácti autorských skladeb s nápaditou a citlivou hudební produkcí Ondřeje Turtáka vznikla mimořádná deska, jež stojí za pozornost.