Jdi na obsah Jdi na menu

Kateřina Marie Tichá natočila akustickou verzi písně Kolemjdoucí

25. 11. 2020

katerina-marie-ticha.jpgKateřina Marie Tichá (foto - zdroj: Universal Music)

Je to už více než měsíc, kdy Kateřina Marie Tichá zveřejnila debutové album „Sami”. Ihned po vydání sklidilo nadšené ohlasy nejen u posluchačů, ale i odborné kritiky. Písně „Sami” a „Zničená zem” se staly úvodními singly a mají svoji filmovou podobu.

Před pár dny umělkyně představila akustickou verzi skladby „Kolemjdoucí” a oznámila, že v neděli 13. prosince přehraje pro své posluchače desku „Sami” v rámci živého streamovaného koncertu.

„Vždycky mě fascinovala ta chvíle, ve které se rozhoduje, jestli s někým napíšete společný příběh, nebo zůstanete pouhými kolemjdoucími. Může to být jeden pohled, jedna věta, jedno rozhodnutí zabočit do jiné ulice než obvykle… Kolemjdoucí je o dvou lidech, kteří se právě do tohohle okamžiku chtějí vrátit a změnit ho,” vysvětluje zpěvačka námět písně.

V komorní prezentaci songu „Kolemjdoucí” Kateřinu Marii Tichou za klavírem doprovází producent její desky Ondřej Turták alias ODD. Díky této verzi ještě více vynikne naléhavost textu a interpretační síla zpěvačky. Za kameru se během natáčení postavil mladý režisér Jan Strach.

V době, kdy je nemožné vystupovat veřejně, se Kateřina Marie Tichá rozhodla představit nové album fanouškům právě v akustické podobě. Živý streamovaný koncert proběhne 13. prosince z nahrávacího studia RePrague v pražských Dejvicích. Vše se bude živě přenášet na sociálních sítích umělkyně.

„Zahrajeme akustický set v triu s kytarou a pianem (Matouš Rohovský a Jiří Urgošík). Během přibližně 45 minut bychom rádi představili písničky z alba - a možná i jednu dvě, na které už na desce nezbylo místo,” dodává Kateřina Marie Tichá.