Jdi na obsah Jdi na menu

Kensington natočili v Praze videoklip k písni Bridges

14. 3. 2017

kensington-2016.jpgKensington (foto: Rahi Rezvani)

Je to mor dnešní doby. Mobily jsou všude a my jsme jejich otroci. Nevšímáme si prostředí ani lidí kolem nás, veškerou pozornost věnujeme jen malé obrazovce, s níž máme často bližší vztah než s vlastní rodinou.

Zhruba něco takového se nizozemští indie-rockeři Kensington snaží sdělit v klipu ke svému třetímu singlu „Bridges” z aktuální nahrávky „Control”, který natočili před i během nedávného vyprodaného koncertu v Praze.

„Je to videoklip o lidech, kteří se nechávají vysávat mobilními telefony a už téměř nerozvíjejí reálné vztahy. Ta skladba je o odloučení, takže to spolu souvisí. Všichni chtějí být v neustálém kontaktu, ale když potom s někým opravdu jsou, čumí do telefonu,” vysvětlují v rozhovoru pro Rock & All bubeník Niles Vandenberg a kytarista Casper Starreveld a dodávají: „Nedávno jsme byli s kamarády na večeři a několikrát přišel ten moment, kdy všichni vytáhli telefony”.

Výtečnou vizuální i hudební podívanou s jasným poselstvím v režii kapely, která už v dubnu vystoupí na brněnském Čarodějálesu, na konci doplňuje trefná pointa, která ukazuje, jak to dnes vypadá v zákulisí rockových koncertů.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jan Trávníček