Jdi na obsah Jdi na menu

Kirk Hammett připravil na duben debutové sólové EP Portals

13. 2. 2022

kirk-hammett.jpgKirk Hammett (foto: Javier Bragado/Redferns)

Kirk Hammett je pevně spjat se svou domovskou formací Metallica, s níž brousí kytaru už od roku 1983. Předtím ještě založil skupinu Exodus, která se rovněž počítá mezi klíčové kapely thrash metalu. Až nyní to ale zkouší sólově.

Na 23. dubna Kirk Hammett naplánoval vydání prvního vlastního EP „Portals”. Bude k dispozici digitálně, na CD a jako speciální modrý vinyl na labelu skupiny Metallica Blackened Recordings.

„Hudba byla vytvořena něčím, co bych nazval zvukově-cinematickým způsobem. Jsou to soundtracky k filmům, které vám běží v mysli,” uvedl k nahrávce Kirk Hammett. Čtveřici skladeb napsal společně s dirigentem Edwinem Outwaterem, který s kapelou Metallica spolupracoval na projektu s orchestrem „S&M2”. Edwin Outwater také řídil orchestr a přispěl na album klávesovými party.

Na EP „Portals” se dále podíleli bubeníci Jon Theodore a Abraham Laboriel nebo basák Greg Fidelman. Aranže měl na starost Blake Neely a nahrávku produkoval starý známý Bob Rock, který s thrashovou legendou dělal na čtyřech deskách.

Tracklist sólové prvotiny Kirka Hammetta je následující: „Maiden And The Monster”, „The Jinn”, „High Plains Drifter”, „The Incantation”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek