Jdi na obsah Jdi na menu

Klip zpěvačky LP k songu Dayglow vznikl v průvodu Prague Pride

5. 10. 2023

lp_2018.jpgLP (foto - zdroj: colours.cz)

V pátek 29. září vydala LP nové studiové album „Love Lines”. Nahrávka nabízí hluboký a reflexivní pohled na životní zkušenosti autorky. Hudebně se přitom vrací do období hitu „Lost On You”, který této zpěvačce a skladatelce, usazené v Los Angeles, vynesl celosvětovou popularitu.

LP také představila videoklip k písni „Dayglow”. Ten zaujme především tuzemské fanoušky, natáčel se totiž v Praze během průvodu festivalu Prague Pride. Režisér Juan David Salazar ve snímku zachytil elektrizující energii sedmdesátitisícového davu na pozadí historických památek české metropole. Město Praha a festival Prague Pride poskytly Salazarovi ojedinělou možnost zaznamenat nezapomenutelné, upřímné pocity lidí shromážděných v historickém centru metropole. Výsledek přesně vystihuje podstatu festivalu: lásku, přijetí a oslavu skutečné identity.

„Klip k ‚Dayglow’ je dost možná ta nejteplejší věc, kterou jsem kdy udělala,” směje se LP a dodává: „Třeba mě čeká další coming out! Měla jsem neskutečnou radost z toho, že jsem se mohla bavit a být součástí průvodu v jednom z mých nejoblíbenějších a nejkrásnějších míst na světě, v Praze!”

„Chci poděkovat celé komunitě z Prague Pride, že mě přijala s tak otevřenou náručí. Bylo mi ctí být s vámi v tomto videu. Vím, že všichni nakonec přijmou radost a lásku tak, jak to má být, a že láska se rozšíří mezi lidi po celém světě,” uzavírá.

Videoklip k songu „Dayglow” má mimo jiné zvýšit povědomí o nutnosti zavést rovná manželství v České republice. Společnost Vodafone, která s LP na klipu spolupracovala, před časem vyzvala českou vládu, aby přijala zákon o manželství pro všechny. Hudebnice se k této výzvě samozřejmě přidala.

Svou novou desku LP představí svým fanouškům i živě. V průběhu následujících šesti měsíců odjede turné po Severní Americe a Evropě. Mezi zastávkami bude i její milovaná Praha, českým příznivcům zazpívá 1. března 2024 v O2 universum.

Text - zdroj: musicserver.cz/David Věžník

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář