Jdi na obsah Jdi na menu

Korn ohlašují nové album gotickým klipem Rotting In Vain

24. 7. 2016

033---korn.jpgKorn (foto: Angelika Špicarová) 

Jedna z nejžádanějších metalových kapel Korn chystá na říjen svou dvanáctou studiovou desku. Podle slov samotných hudebníků se do jisté míry bude jednat o návrat ke kořenům a jejich nejintenzivnější album posledních deseti let.

Korn napínali fanoušky s novým materiálem tři roky, ale 21. října čekání skončí. Album „The Serenity Of Suffering” vznikalo v produkci Nicka Raskulinecze (Foo Fighters nebo Deftones). „Mám pocit, že v tom je náš typický zvuk a vibrace, ale zachytili jsme tu i intenzitu, kterou Korn od začátku měli. Je to naše nejintenzivnější a nejenergičtější album za posledních deset let,” nešetří optimismem kytarista Brian „Head” Welch. Hostem desky bude i sám Corey Taylor ze Slipknot.

Pozvánkou k poslechu alba je singl spojený s videoklipem „Rotting In Vain”, který je prošpikován gotickými prvky a dostatečným množstvím neurvalosti a hnusu. Videu dominuje temná nálada a propriety jako od E. A. Poea. Ve snímku si zahrál i skotský herec Tommy Flanagan, známý například ze seriálu „Sons Of Anarchy” („Zákon gangu”). Jeho kreace výrazně přispěla ke znepokojivé náladě minifilmu.

Kalifornští metalisté Korn se dali dohromady v roce 1993 a od té doby se vypracovali mezi absolutní špičku svého žánru. V České republice jsme je viděli nedávno. V červnu totiž byli hlavní hvězdou halového festivalu Aerodrome v Praze.

Text - zdroj: ireport.cz