Jdi na obsah Jdi na menu

Krásná Píseň o domově láká na debutové album Marie Puttnerové

5. 1. 2023

marie-puttnerova_foto_dusan-tomanek.jpgMarie Puttnerová (foto: Dušan Tománek)

Jednou z očekávaných desek roku 2023 je debutové album Marie Puttnerové, zpěvačky známé třeba z kapel Jablkoň nebo Zvíře jménem Podzim. Na desku „Laila tov”, která vyjde 21. dubna, autorka vybírala finance prostřednictvím webu Donio a nyní představila jeden z prvních plodů, které mohly díky laskavým přispěvatelům vzniknout, klip k songu „Píseň o domově”.

„Píseň o domově” je zhudebněná báseň Jana Zahradníčka a původně vznikla pro divadelní představení Horáckého divadla v Jihlavě „Jediný život”. Marie Puttnerová verše zhudebnila spolu s Jakubem Königem a Ondrou Mikulou, spoluhráči ze skupiny Zvíře jménem Podzim. Produkce se ujal Eddie Stevens, který pracoval třeba s Janou Kirschner. A ta vesnická, přírodní nálada, která se slovenské zpěvačce otiskla do alba „Moruša biela”, jako by byla přítomná i v této nesmírně pokorné a přirozené skladbě.

V každém případě se Marii Puttnerové podařilo opravdu silně zaujmout a nám nezbývá než se další čtyři měsíce těšit na celou kolekci. To, že je na co, prozrazuje nejen tento song, ale i jména dalších lidí, kteří se na nahrávce podílejí. Kromě těch již zmíněných to jsou Petr Uvira a Martin Novák, čtyřmi texty přispěl i Vlasta Třešňák.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Průša

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář