Jdi na obsah Jdi na menu

Kryštof darovali legendě českého fotbalu Milanu Barošovi píseň

4. 9. 2020

richard-krajco-2017.jpgRichard Krajčo (foto: Angelika Špicarová)

Originální dárek připravil pro legendu českého fotbalu Milana Baroše zpěvák Richard Krajčo se svou kapelou Kryštof. K blížícím se 39. narozeninám a zároveň k ukončení kariéry skupina Kryštof vydala oslavný song „Milan Baroš”. Ten se v naprostém utajení připravoval několik měsíců a jeho premiéru mohli fanoušci poprvé slyšet společně se samotným Milanem Barošem v ranní show Evropy 2.

Richard Krajčo popisuje své dlouholeté přátelství a vzájemnou podporu s Milanem Barošem na nepublikovatelných historkách. „Mám pěknou sbírku videí, kde se Milan pokouší zpívat naše písně. Vždy je dostanu ke zhodnocení. Slíbil jsem ale, že je nikdy nikomu neukážu,” tvrdí s úsměvem Richard Krajčo a dodává, že je to dobré rozhodnutí.

krystof_milan-baros.jpgFoto - zdroj: Universal Music

„Tak jak se zpívá v songu, on je baníkovský král, legenda a myslím, že nejen Baníku, ale celého českého fotbalu. Když se ohlédnete za jeho kariérou, úspěchy i tím, jakým způsobem si dokázal získat miliony příznivců po světě, je zřejmé, že jde o výjimečného fotbalistu. A k tomu je náš fanoušek. To jsou všechno ideální indicie ke složení písničky jako poděkování za to, co pro fandy fotbalu udělal,” říká Richard Krajčo. „Byl jako turbomyš. Vkládali jsme do něj velké naděje, protože už v mládeži Baníku mu to pálilo. A o to víc byl pak každý baníkovský fanoušek nadšený, když přestoupil do takového velkoklubu, jako je Liverpool. Nebo když řádil na ME v roce 2004 v Portugalsku, kde přestřílel i Wayna Rooneyho a stal se nejlepším střelcem šampionátu.”

Česká fotbalová legenda se s kariérou původně měla loučit až na podzim, místo toho své angažmá Milan Baroš ukončil začátkem léta. „Trošku nás tím všechny překvapil, ale chápu to. Nicméně rozlučkový zápas teprve bude, až koronavirus dovolí a doufám, že tam mu skladbu pak všichni zazpíváme,” dodává frontman kapely Kryštof.