Jdi na obsah Jdi na menu

Kryštof představili svou dosud nejveselejší píseň Šňůry

3. 6. 2017

richard-krajco-2017.jpgKryštof - Richard Krajčo (foto: Angelika Špicarová)

Oslavy pětadvaceti let fungování skupiny Kryštof startují vydáním nového singlu „Šňůry”. Ten se spolu s dalšími třemi novými písněmi objeví na chystané výběrové desce „25”, která spatří světlo světa 23. června.

Novinku formace nahrávala v New Yorku s producentem Yaronem Fuchsem, s nímž spolupracovala i na multiplatinovém albu „Srdcebeat”. O zvuk se postaral několikanásobný držitel Grammy Neil Dorfsman. Kryštof k nahrávání přizvali také mladého producenta Ondřeje Fiedlera, jenž stojí za oceňovaným albem Lenny nazvaným „Hearts” nebo aktuálním rádiovým hitem „Když nemůžeš, tak přidej” skupiny Mirai.

Sama kapela skladbu „Šňůry” označuje za svou snad nejveselejší vůbec a rozhodně nepřehání. Je z ní slyšet, že Kryštof chtějí tuto svou éru zakončit na vlně co největší hitovosti a energické radosti. Novinka by klidně našla své místo i na minulé desce, ale přece jen v ní poněkud ubylo elektroniky a naopak přibylo kytar. Jinak se jedná o typický song skupiny z poslední dekády.

„Šňůry jsou v podstatě milostná píseň, píseň o odevzdání a tomu odpovídá i klip,” směje se Richard Krajčo a upřesňuje: „Karin tedy vlastně jen zapla kamery a natočila jeden z významných okamžiků našeho společného života.” Ve videoklipu plném radosti a jásání vystupují vedle členů kapely i kamarádi a kamarádky ústřední dvojice Richarda a Karin. „Je fajn vědět, že máme tolik skvělých přátel, co se nebojí udělat si ze sebe legraci!” dodává k vizuálu režisérka Karin Babinská.

I „Šňůry” určitě zazní na dvou koncertech 16. a 17. září na stadionu Evžena Rosického v Praze, kde Kryštof završí oslavy svých pětadvaceti let na scéně. Zatímco první koncert už je vyprodaný, na ten druhý jsou vstupenky stále k dispozici.

Text - zdroj: ireport.cz, musicserver.cz