Jdi na obsah Jdi na menu

Kryštof připomínají novým videem výpravné koncerty na Strahově

26. 10. 2018

richard-krajco-2017.jpgKryštof - Richard Krajčo (foto: Angelika Špicarová)

Od dvou velkolepých koncertů skupiny Kryštof na fotbalovém stadionu Evžena Rošického v Praze uplynul v září už rok. Kapela během té doby zpracovávala záznam, který tehdy nechala pořídit. Nyní je konečně hotov a k fanouškům se dostane 30. listopadu. Vyjde pod názvem „Kryštof na Strahově” na CD, DVD i Blu-ray.

Jak asi bude živák vypadat, naznačuje videoklip k songu „Vysněnokrajina”. Skladbu nevybrali Kryštof náhodou, právě při ní totiž došlo k jednomu z nejsilnějších momentů obou večerů - hromadnému rozsvícení náramků, které návštěvníci dostali u vstupu.

„Asi nikdy nezapomeneme na ten okamžik, kdy se celý stadion právě uprostřed této písně poprvé rozblikal. Svítící náramky ukázaly své kouzlo a proměnily Strahov na opravdovou Vysněnokrajinu. Husí kůži jsme měli a máme ji pokaždé, když na to koukáme,” vzpomíná Richard Krajčo.

Mastering ve formátu 5.1 nechala skupina udělat v USA. V České republice se mu prý nikdo nevěnuje. O technickou kvalitu materiálu se tedy příznivci bát nemusejí. A jak ukazuje klip, ani o emoce a příval pověstné koncertní energie této party, která si koncerty na Strahově splnila sen, nebude nouze.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek