Jdi na obsah Jdi na menu

Lady Gaga a Bradley Cooper v písni Shallow útočí na emoce

1. 10. 2018

lady-gaga_bradley-cooper_218.jpgLady Gaga & Bradley Cooper (foto - zdroj: totalfilm.cz)

Očekávaný film „Zrodila se hvězda” ještě ani nevstoupil do kin a už se šušká, že představitelka hlavní role Lady Gaga by mohla být v ženské kategorii favoritkou příštích Oscarů. 

Po poslechu duetu ústřední dvojice snímku, tedy Lady Gaga a Bradleyho Coopera, si dovolujeme připojit ještě jednu predikci. Ve vzduchu visí také cena Grammy.

První zveřejněná z devatenácti skladeb, které vyjdou 5. října na soundtracku, totiž bere dech. Countryová křehkost, medová souhra hlasů, pompéznost, fenomenální pěvecký výkon? To vše dostanete zabalené v jednom balíčku nazvaném „Shallow”, navíc ještě obohaceném o proměnu zakřiknutého káčátka v labuť. Videoklip totiž tak trochu kopíruje příběh filmu, v němž si Lady Gaga coby Ally začne se slavným hudebníkem Bradleym Cooperem alias Jacksonem Mainem. I přes počáteční nesmělost však nakonec vystoupí z jeho stínu a ukáže celému světu v plné kráse svůj talent.

Spoluautory písně „Shallow” jsou vedle zpěvačky samotné také Mark Ronson, Anthony Rossomando z Dirty Pretty Things a Andrew Wyatt, člen švédské indie popové skupiny Miike Snow. Lady Gaga, která nedávno oslavila deset let na scéně, se autorsky podílela na většině songů ze soundtracku, zapojil se ovšem také Bradley Cooper.

Drama z hudební branže, ve kterém se na přání americké popové modly zpívá výhradně naživo a při jehož hodnocení se zahraniční filmoví kritici předhánějí v superlativech, můžete v českých kinech vidět od 4. října. O den později vyjde zmíněný soundtrack. Vypadá to, že je zaděláno na mimořádné zážitky jak před velkými plátny, tak doma u přehrávačů.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek