Jdi na obsah Jdi na menu

Lake Malawi spotřebovali na videoklip k písni Lucy hodně papíru

12. 3. 2020

lake-malawi.jpgAlbert Černý (foto: Angelika Špicarová)

Nedá se říci, že by Albert Černý nepotřeboval spoluhráče. Ale protože ve svých kapelách byl a stále je téměř výhradním skladatelem, byli Charlie Straight i Lake Malawi vždy částečně jeho sólovkou.

Nyní se mu už asi nechce znovu měnit jméno skupiny, ač naprosto změnil styl, a tak i když se od Eurovize prezentuje roztančeným a více elektronickým zvukem, místo zadumanými kytarovými písněmi, stále jeho druhý projekt nese hlavičku Lake Malawi.

První vlaštovkou jeho třetí hudební inkarnace byla eurovizní „Friend Of A Friend”, následovala „Stuck In The 80's” a pokračuje novinkou „Lucy”. Z této trojice skladeb je určitě nejpovedenější. Opět se sice nese v retro duchu, ale to se, vzhledem k ohlášenému vystoupení v O2 universu s titulem „Stuck In The 80's”, dalo čekat.

Výtečný je ovšem klip, který si vzal na starost bubeník formace Antonín Hrabal. Ten udělal z příběhu skartovačky, kartónové Lucky a cesty kapely do O2 universa skvělé video.

Jako bonus lze brát Albertův slib, že při přípravách na zmíněný koncert, který skupina absolvuje 6. listopadu, nahraje několik coververzí slavných songů z osmdesátých let. Aktuálně si můžete pustit první z nich - „Maniac” z filmu „Flashdance”.


Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek