Jdi na obsah Jdi na menu

Lana Del Rey natočila působivý klip ke skladbě Freak

11. 2. 2016

lana-del-rey-freak-2016.jpgLana Del Rey (foto - zdroj: pitchfork.com)

Vyzývavost, retro punc a syndrom femme fatale jsou i nadále základními prvky estetiky Lany Del Rey a jejího melancholického světa, který naposledy zhmotnila na albu „Honeymoon” z loňského roku. A vzhledem k tomu, že její úspěch nijak zásadně nepolevuje, nemá důvod cokoliv měnit.

Videoklip k aktuálnímu singlu „Freak” je klasická Lana, a proto v popředí opět nechybí motiv love story, tentokrát zasazené do abstraktní dějové linie odehrávající se na pozadí hippies drogových radovánek. Zpěvačka se v nich představuje coby součást kultu alfa-osobnosti, kterou zde ztělesňuje písničkář Father John Misty.

Čím dál populárnější hudebník předloni Laně Del Rey předskakoval na turné a ta se už dříve svěřila, že je jeho velkou fanynkou. Kruh vzájemného obdivu se tak dokonale uzavřel.

Nečekejte však od dvojice žádné kontroverznosti, spíše stylizované pózování. Desetiminutové výjevy z bohémského života zpěvaččiny klipové verze ale fungují jako magnetická kulisa samy o sobě. A tečka tvořená fragmentem „Clair de Lune” od Clauda Debussyho také.

Text - zdroj: musicserver.cz/Veronika Ondečková