Jdi na obsah Jdi na menu

Larkin Poe lákají na novou desku singlem She’s A Self Made Man

1. 4. 2020

larkin-poe.jpgLarkin Poe (foto - zdroj: Liver Music)

Již loni v říjnu, když Larkin Poe oznámily turné a koncert v Praze, se proslýchalo, že kapela připravuje nové album. Evropská šňůra se v plánovaném období konat nebude, o náhradních termínech se intenzivně jedná, ale avizovaná nahrávka „Self Made Man” vyjde zcela jistě 1. května. Předzvěstí desky je skladba „She’s A Self Made Man”.

Larkin Poe se s novým albem vytasí po dvou skvělých letech, kdy jejich předchozí nahrávka „Venom & Faith” dobývala hitparády a formace s ní byla nominována na cenu Grammy. Zachycuje sesterské duo rodaček původem z Atlanty, nyní žijící v Nashvillu, Rebeccu a Megan Lovellovy ve vrcholné formě. I aktuální song je toho důkazem.

„V životě jde o rovnováhu,” říká Rebecca. „Někdy je sladký, někdy hořký. V ‚She's A Self Made Man‛ jsem chtěla napsat píseň o vzestupech a pádech, kterými jsme si s Megan prošly za posledních deset let budování skupiny Larkin Poe. Není lehké zjistit, kým doopravdy jste, a dost času zabere pochopit, co je vaším cílem. Ale poslední dobou mám pocit, že do sebe všechno zapadá a dává to smysl. Za to se cítím vděčná. Najít a přijmout sebe sama, o tom to všechno je.”

„Být autentické je pro nás důležité,” pokračuje Megan. „Rebecca a já své každé rozhodnutí prožíváme. Jsme nezávislé umělkyně, a to se promítá do všeho, co děláme.”

„Tohle bude v mnoha ohledech textově nejpozitivnější album, jaké jsme kdy natočily,” doplňuje Megan. „Lidé mohou projít hodně špatnými časy, ale vždycky se dokážou sebrat a jít dál. Tahle deska odráží radost, kterou cítíme a které si vážíme.”

Larkin Poe vycházejí z blues, ale na nahrávce uslyšíme mnoho podobně inspirovaných stylů jižanské muziky, od folku ke gospelu a bluegrassu, od country ke starému dobrému rock'n'rollu. „Děláme hudbu, ale to hudba z nás udělala to, kým jsme my. Jinak by to ani nešlo.”