Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární švédská skupina Abba představila novou skladbu

24. 10. 2021

abba_profimedia.jpgAbba (foto - zdroj: profimedia.cz)

Návrat skupiny Abba nejspíš potěší hlavně její skalní příznivce. Dá se předpokládat, že pro lidi mladší třiceti let bude nová deska „Voyage” nudná, zatímco padesátníci si budou notovat hezké písničky, které jim připomenou léta jejich mládí.

Aktuálním příspěvkem je čerstvý kousek „Just A Notion”. I když v tomto případě slovo čerstvý není tak úplně na místě. Skladba vznikla už v roce 1978, když kapela natáčela album „Voulez-Vous”, do finálního tracklistu se ale nakonec nedostala. Fanoušci pak měli možnost slyšet její úryvek ve směsce nevydaného materiálu na boxu „Thank You For The Music” (1994). Zajímavostí je, že pět let nato ji v kompletní verzi představil tribute band Arrival.

Co dvojice songů „I Still Have Faith In You” a „Don't Shut Me Down” naznačila, to v pátek zveřejněný následovník potvrzuje. Produkční tandem Andersson-Ulvaeus důsledně lpí na zažitých postupech, které používal před čtyřmi dekádami. Nový singl je tedy jakousi konzervou starých časů, kdy Abba kralovala rádiím i stadionům.

Text - zdroj: musicserver.cz/David Věžník