Jdi na obsah Jdi na menu

Lenny natočila ve spolupráci s Mikem Shinodou baladu Lithium

9. 12. 2021

lenny_foto-angelika-spicarova_2018.jpgLenny (foto: Angelika Špicarová)

Na třetí studiové album láká Lenny již druhým singlem. Po lehce kolotočářské „Overdosed” přichází s poněkud umělečtější skladbou, kterou navíc natočila ve spolupráci s producentem a multiinstrumentalistou Mikem Shinodou z kapely Linkin Park.

Lenny zní v písni „Lithium” zasněně, její vokály i díky smyčcům nabyly na éteričnosti. Povedené skladbě chybí k dokonalosti nějaká ta půlminutka. Kratší stopáž je sice v současné době žádaná, po necelých třech minutách si člověk ale řekne, že to ještě chvilku hrát určitě mohlo.

Song měla hudebnice rozdělaný s Ondrou Fiedlerem od roku 2017, ale až loni si ji Mike Shinoda z několika zaslaných demonahrávek vybral a dokončil. „Své projekty chci vždy dotáhnout k dokonalosti a nerada slevuji z nároků. Když Mike navrhnul, že by v písni rád slyšel živé smyčce, hned jsem svolala smyčcový orchestr a nechala ho na vlastní náklady nahrát,” přibližuje Lenny spolupráci, k níž se začalo schylovat již v březnu 2018, kdy Mikeovi se svou skupinou předskakovala na jeho „Post Traumatic Tour”. „Oslovil mě s nápadem, jestli bych mohla hostovat přímo s ním na pódiu v songu ‚Make It Up As I Go’. Po koncertě jsem měla možnost si s Mikem popovídat. Hodně se vyptával na moji tvorbu, protože celé naše vystoupení tehdy zhlédnul z boku pódia,” říká s úsměvem zpěvačka. „Dal mi na sebe spojení a domluvili jsme se, že mu zašlu nějaké písničky.” Baladu „Lithium” potom dodělali na dálku.

Z nároků Lenny očividně neslevila ani u videoklipu. Ten natočila s Ondřejem Kudynem na Kanárských ostrovech. Snímek nedisponuje žádnou příběhovou linkou, atmosféru písně však skvěle podtrhuje krásnými obrazy. Ve svatebních šatech oděnou zpěvačku můžeme vidět třeba na prázdné silnici nebo u ohně na pláži. Působivé jsou zejména záběry, v nichž na poušti utíká od kamery.

Text - zdroj: musicserver.cz/David Böhm