Jdi na obsah Jdi na menu

Lenny vydala svou nejosobnější píseň s videem se záběry z dětství

8. 2. 2020

lenny.jpgLenny (foto: Matúš Tóth/Universal Music)

Talentovanou a osobitou muzikantku Lenny čeká na jaře vydání druhé desky a na 4. prosince oznámila svůj zatím největší koncert v kariéře, na němž mimo jiné zazní právě zveřejněná skladba „Figure It Out”. Ta je doposud její nejniternější písní, kterou podpořila videoklipem složeným ze záběrů z dětství.

Emotivní příběh životní cesty, lásek a překážek dodává songu výjimečnost a osobitost, jež zpěvačku dokonale podtrhují. O produkci skladby se postarala dvojice Ondřej Fiedler a Marcel Procházka, kteří jsou zároveň i jejími spoluautory. Režii klipu zaštítil Jan Strach a za střihem stojí Lenka Gmitrová.

Lenny se do podvědomí široké veřejnosti zapsala jako svébytná a nadmíru talentovaná autorka. Také však přiznává, že ne vždy je to tak emotivní, jako v případně nového singlu. „Občas se objeví píseň, která je výjimečnější než ostatní, a právě ‚Figure It Out‛ je jednou z nich,” svěřuje se Lenny. Song je sám o sobě velice osobní a reflektuje téma, jež se týká každého z nás. Slogan „Figure It Out”, o který se zpěvačka v nahrávce opírá, symbolizuje různorodost lidského příběhu, kdy si člověk musí na všechno přijít sám. „Píseň pojednává o cestě životem, jež je plná krásných chvil, ale i překážek, rozcestí a obtížných rozhodnutí, před která jsme postaveni. Potom je jen na nás, co zvolíme a jakým směrem bude pokračovat naše životní cesta,” popisuje Lenny.

Ve videoklipu Lenny poodhaluje kus sebe samé a naprosto vypouští jakoukoliv dějovou linku, přesto divák dostává jasný vzkaz a příběh. Hlavní roli hrají jednoznačně emoce a vlídná slova, která spolu s producenty Lenny napsala. „S fanoušky se podělím o to, co donedávna zůstávalo skryto. Jsem šťastná, že jsem mohla spolupracovat s Honzou Strachem a Lenkou Gmitrovou, se kterou jsme si velmi sedly, což je myslím i znát na citlivém zpracování veškerého nasbíraného materiálu,” říká s úsměvem zpěvačka.

Lenny nyní tráví většinu času v nahrávacím studiu, kde dokončuje album, které patří k nejočekávanějším hudebním počinům letošního jara. „Věřím, že veškerá práce se blíží svému závěru. Mám v sobě satisfakci, že jednotlivé kousky zapadají pomalu, ale jistě do sebe, a že vydám muziku, o které jsem naprosto přesvědčená. Myslím, že příznivci se mají na co těšit,” prozrazuje Lenny.

Deska sice ještě světlo světa nespatřila, ale Lenny už k ní připravila dárek v podobě svého doposud největšího koncertu. Premiéru v pražské hale O2 universum uskuteční letos 4. prosince. Vstupenky budou v prodeji v síti Ticketmaster od 14. února.

„Podpora fanoušků na koncertech v minulých letech byla neskutečná! S kapelou jsme měli možnost cestovat po světě, hrát na úžasných festivalech a vyprodat hned několik legendárních míst v Praze i po Čechách. Letos je mým záměrem všechny tyto zážitky nakumulovat do jedné velké show, nezapomenutelnou pro mě i pro diváky,” těší se Lenny.