Jdi na obsah Jdi na menu

Lenny zpívá o umělých květinách, které vydrží víc než mnohé vztahy

13. 7. 2022

lenny_foto-angelika-spicarova_2018.jpgLenny (foto: Angelika Špicarová)

Uplynulo teprve pár týdnů od vydání energického singlu „live. laugh. cry” a Lenny už představuje další skladbu. Také píseň „Plastic Flowers” potvrzuje rockovější směřování nového alba, které zpěvačka nedávno avizovala.

Song „Plastic Flowers” vznikl při nahrávání v Berlíně, je hravý a na poměry autorky vyznívá až překvapivě vesele a rozjuchaně. Vypráví přitom o páru, který se právě rozešel. „Dívka už na svého partnera nečeká, už dávno mu nevěří a už vůbec na něj nespoléhá. Nosíval jí květiny, a protože šetřil, ani nebyly pravé, ale umělé. Humorné na celém příběhu je, že jsou to právě umělé květiny, které na rozdíl od jejich lásky vydrží věčnost,” vysvětluje Lenny, jež novinku považuje za „zábavnou a svobodomyslnou”.

„Plastic Flowers” se na první poslech nejeví jako nějaký potenciální velký hit, spíše jde o hudební vtípek na odlehčení, přesto refrénu nelze upřít jistou nakažlivost. Snad jen škoda kratičké stopáže, skladba se totiž ani nestačí pořádně rozjet a už jsme na jejím konci.

Celkem milý videoklip byl pořízen během focení s Benediktem Renčem a je z něho patrná snaha o spontánnost a uvolněnost. Koncept vymyslela sama zpěvačka a dle použitých záběrů se zdá, že se u toho skvěle bavila.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek