Jdi na obsah Jdi na menu

Lindemann posunuli hranice vizuální kontroverze zase o kus dál

3. 11. 2019

lindemann_2019.jpgLindemann (foto - zdroj: wikipedia.org)

Projekt Lindemann se dočká druhé desky s názvem „F&M”, která vyjde již 22. listopadu. Po zveřejnění skladeb „Steh auf”, „Ich weiß es nicht” a „Mathematik” přišla řada na baladu „Knebel”.

Ona to vlastně žádná balada není, spíš pomalu a zdánlivě poklidně budované inferno. A to jak hudební, tak i vizuální, neboť lídr Rammstein Till Lindemann se svým spoluhráčem Peterem Tägtgrenem pro píseň připravili skutečně odvážný videoklip, který natočil jejich dvorní režisér Zoran Bihac.

Oba členové projektu Lindemann se v oblecích brodí vodou a na řetězu za sebou vláčí mladou nahou ženu. To je ovšem velmi decentní začátek následujících událostí, na něž se můžete podívat v cenzurované verzi pod článkem. Ti odvážnější mohou klip v syrovém stavu zhlédnout zde. Video se natáčelo v chladným místech Německa a Ruska. Stejně jako albová novinka se inspirovalo moderním pojetím pohádky bratří Grimmů „Jeníček a Mařenka”. Grimmové by se asi nad ohromujícím a kontroverzním dílem Zorana Bihace minimálně velmi podivili.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko