Jdi na obsah Jdi na menu

Luboš Pospíšil se toulá Kutnou Horou v klipu k songu Poesis Beat

4. 9. 2021

lubos-pospisil.jpgLuboš Pospíšil (foto - zdroj: archiv vydavatele)

Luboš Pospíšil oslavil v loňském roce sedmdesátiny. Kvůli covidu to bohužel bylo bez narozeninového koncertu. Ten se uskuteční až letos koncem září v pražském Lucerna Music Baru. K tomu si (a pochopitelně i svým fanouškům) stálice českého bigbítu nadělila ten nejlepší možný dárek, kterým je nové album.

Deska „Poesis Beat” spatřila světlo světa 27. srpna u vydavatelství Supraphon. Nahrávka měla vyjít už loni, odklad byl nakonec svým způsobem prospěšný. Dopracování melodií a hledání spoluautorů písní získalo potřebný čas. Všechnu hudbu tentokrát napsal Luboš Pospíšil sám, sestava jeho tradičních textařů J. P. Lábuse, P. Kadlece a z pozůstalosti Pavla Šruta byla rozšířena o spisovatele Jiřího Hájíčka. Natáčelo se převážně separátně a nakonec takto vzniklo jedenáct nových skladeb. Na zvukově barevném počinu lze najít skoro popové věci, ohlasy latiny i jižanského rocku, blues domácího střihu a baladu okořeněnou retro syntezátorem.

Za singlový předvoj čerstvého studiového alba autor zvolil titulní song „Poesis Beat” s textem Jiřího Hájíčka. Vznikl k němu jednoduchý černobílý videoklip, který dobře ilustruje posmutněle nostalgickou náladu písně. Sám Luboš Pospíšil se ve snímku toulá noční Kutnou Horou, občas zpívá a hraje na kytaru, někdy jen tiše přemítá. Vizuál režíroval Mejla Basel, který se rovněž postaral o kameru a střih.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek