Jdi na obsah Jdi na menu

Lucie Bílá uctívá Petra Hapku písní Hvězdy jsou jak bonbónky

16. 5. 2024

lucie-bila.jpgLucie Bílá (foto - zdroj: facebook.com)

Legendární skladatel Petr Hapka by se 13. května dožil osmdesáti let. Spolu s textařem Michalem Horáčkem psali písničky i pro Lucii Bílou a sám šedovlasý bard s ní nazpíval duet „Dívám se, dívám”. Nyní naše mnohonásobná zlatá slavice právě na něj vzpomíná skladbou „Hvězdy jsou jak bonbónky”.

Nečekejte ale nějaký náhodný výstřel do tmy. Jde totiž o dosud nezveřejněný song legendární autorské dvojice Hapka - Horáček.

„Když Petr sedl ke svému vždycky mizerně naladěnému pianinu a s velkou intonační svobodou zazpíval novou píseň, jednalo se o chvíle, které se tak hluboce zapisují do emocionální paměti, že mění a vytyčují celý život. Nikdy potom, ani když byl klavírní základ ve studiu zahrán dokonale a když ten song zpívali školení zpěváci, už to na mě tak nezapůsobilo,” vzpomíná na svého kolegu textař.

„Petr Hapka byl autor, který mi nesmírně chybí, oslavil by už osmdesáté narozeniny a já přemýšlela nad tím, co by mu udělalo radost. Píseň ‚Hvězdy jsou jak bonbónky’, kterou mi kdysi dávno donesl, jsem měla uloženou asi právě pro tuto chvíli,” míní Lucie Bílá, jež skladbu nahrála se svým dvorním klavíristou Petrem Maláskem a kytaristou Josefem Štěpánkem.

Píseň je příjemná, milá, dobře se poslouchá, ničím nepřekvapí a klip z dílny režiséra Zbyňka Raušera jen dokresluje její atmosféru. A nemůže končit jinak než recitovaným sloganem vzpomínaného hitu: „Dívám se, dívám, a ty spíš.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář