Jdi na obsah Jdi na menu

Mandrage mají v klipu k novince Motýli Bereniku Kohoutovou

9. 12. 2017

mandrage_2017.jpgMandrage (foto: Tomáš Gál/Universal Music)

Nový singl Mandrage s názvem „Motýli” je další ochutnávkou z chystané desky „Po půlnoci”, která vyjde 19. ledna. Kapela jej představí naživo v rámci jarního turné, jež odstartuje 2. února v pražském Foru Karlín. Scénáře a střihu videoklipu s Berenikou Kohoutovou v hlavní roli se chopil bubeník skupiny Matyáš Vorda, na režii spolupracoval s kameramany Tomášem Kasalem a Michalem Budinským.

Vizuál se tvořil za rekordních časových i produkčních podmínek. Na vymyšlení, natočení, zprodukování a sestříhání byl pouhý týden. Hlavní roli nekompromisní divoké holky, která vymetá bary a hází klukům prášky do pití, ztvárnila Berenika Kohoutová. Natáčelo se v Bar coming soon a Cardinal’s. Vzhledem k časovému presu se za kamerou střídal Tomáš Kasal a Michal Budinský. „První den jsme natočili všechny scény z barů a další den zbývající záběry u našeho klávesisty Franty v novém bytě, od kterého si právě převzal klíče. Klip je na světě a my jsme vděční všem, kteří nám umožnili veškeré dění takhle rychle zvládnout,” komentuje bubeník Matyáš Vorda.

Berenika Kohoutová dodává: „Zlobivý holky se vždycky hrajou skvěle! Když můžete navíc rozbít pár skleniček, protože to je v roli, tak to je nejvíc. Kluci z Mandrage jsou strašně fajn, vůbec nemachrujou a natáčení s nima bylo moc příjemný. Snad se spojení romantický písničky a punkovýho videa bude lidem líbit tak jako mně.”

Singl pochází z připravované desky „Po půlnoci”, jejíž vydání je naplánováno na 19. ledna. V těchto dnech Mandrage dokončují poslední skladby v berlínských Red Bull Studios. Album bude obsahovat 12 songů, na nichž se hudebně i textově podíleli všichni členové formace.

Autorsky rozmanité věci doplní cover písně „Malí sráči” od kapely Zuby Nehty. Oproti poslední nahrávce Mandrage nabídnou po hudební stránce více kytarových a rockových prvků, čímž se částečně vrátí ke svým počátkům. „Deska měla původně vyjít na podzim letošního roku, ale řadu věcí jsme předělávali, čímž jsme ztratili spoustu času. Nakonec se nám nepodařilo album dokončit ani za pět minut dvanáct, bude hotové spíš nějakou tu chvíli po dvanácté. Nicméně jsme toho názoru, že je lepší vydat výbornou desku po půlnoci než polotovar před polednem,” vysvětluje kytarista Pepa Bolan.

Následné turné k albu „Po půlnoci” skupina odstartuje 2. února velkým koncertem v pražském Foru Karlín a poté zavítá do dalších šesti měst v České republice. Pro brněnské fanoušky již přidala druhý termín. Předskokanem bude mladý písničkář a busker Jakub Ondra.

Text - zdroj: ireport.cz/redakce