Jdi na obsah Jdi na menu

Manic Street Preachers vydají začátkem září novou desku

3. 6. 2021

008---manic-street-preachers.jpgManic Street Preachers (foto: Angelika Špicarová)

V dubnu uběhly už tři roky od doby, kdy velšská kapela Manic Street Preachers vydala poslední album „Resistance Is Futile”. Frontman James Dean Bradfield poté představil koncepční desku „Even In Exile” věnovanou chilskému aktivistovi Víctoru Jarovi, následně se však opět vrátil k domovské formaci. Společně nedávno dokončili práce na další studiové nahrávce.

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament
© Sony Music

V pořadí již čtrnáctý řadový počin tria z Blackwoodu se na trhu objeví 3. září pod názvem „The Ultra Vivid Lament” a přinese jedenáct písní. Fanoušci skupiny a sběratelé fyzických nosičů si mohou již pomalu střádat penízky, protože budou mít opravdu z čeho vybírat. Vedle základní verze na CD se chystá deluxe edice doplněná o bonusový disk se třinácti demonahrávkami.

Ke koupi bude i limitovaná edice kazet bílé barvy a samozřejmě i černý vinyl. Pro milovníky desek bude ale k mání variant mnohem víc. Na oficiálním webu kapely si mohou předobjednat picture disc, pokud zabrousí na britskou síť HMV, najdou zde vinyl s alternativním obalem, exkluzivně pro Amazon bude vyrobena limitovaná edice vinylů žluté barvy. Jestli se rozhodnete nakupovat na Rough Trade, dostanete jako bonus pilotní singl „Orwellian” na 7'' vinylu. K této chytlavé skladbě navíc vzniklo zajímavé lyric video.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc