Jdi na obsah Jdi na menu

Marek Ztracený představil skvělý klip k písni Naše cesty

17. 10. 2019

marek-ztraceny_2017.jpgMarek Ztracený (foto - zdroj: facebook.com)

Svoboda nebyla vždy samozřejmostí. Tak zní hlavní poselství videoklipu Marka Ztraceného ke skladbě „Naše cesty”, která je podle jeho slov posledním singlem z desky „Vlastní svět”.

Romantickou baladu posouvá do zcela nové roviny malý filmový příběh, který se odehrává na Šumavě, u Železné Rudy, kde zpěvák strávil dětství a dodnes zde žije.

„Vyrůstal jsem v pohraničí přímo u železné opony. Nejednou nás s tátou vyváděli vojáci se samopaly z lesa, když jsme šli na houby nebo borůvky. Kdo a kde se pokusil o útěk a kdo to nepřežil, nebo koho chytili, to byly příběhy, které jsme jako děti často slýchávaly a vnímaly. Také můj strýc s rodinou emigroval a přecházel hranici přímo v Železné Rudě. Bylo to mimochodem nedaleko místa, kde se tento klip natáčel,” přibližuje zpěvák. Hlavních rolí se zhostili Matouš Ruml a Patricie Pagáčová. Také jejich přesvědčivé herecké výkony napomáhají tomu, že vidíme poněkud jinou love story.

Jako zajímavost hudebník uvedl, že právě touto písní bude zakončovat oba své koncerty v pražské O2 Areně, jež se uskuteční 22. a 23. února příštího roku. Jde o docela odvážný krok, protože nikde není psáno, že se ze singlu skutečně stane hit, na který budou fanoušci čekat. I díky výpravnému vizuálu k tomu však má slušně našlápnuto.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek