Jdi na obsah Jdi na menu

Marilyn Manson avizuje novou desku povedeným titulním songem

2. 8. 2020

marilyn-manson.jpgMarilyn Manson (foto: Angelika Špicarová)

Marilyn Manson oznámil, že jeho nové album spatří světlo světa 11. září a bude se jmenovat „We Are Chaos”. Sám hudebník o něm prohlásil, že se jedná o koncepční nahrávku.

„Je to zrcadlo, které jsme já a Shooter Jennings nastavili posluchači. Rozhodně to není takové zrcadlo, do něhož bychom se sami dívali. Je tu řada místností, skříní, trezorů a šuplíků. Ale to nejhorší, co ve své duši či muzeu vzpomínek můžete najít, jsou zrcadla. Střípky a odrazy duchů strašily mé ruce, když jsem psal většinu textů.”

Venku je už i titulní singl. A mnoho odpovědí zatím nepřináší. Zní jinak, než jsme byli u Mansona zvyklí. Jednapadesátiletý rodák z Ohia si tady pohrává s poněkud zvláštně popovým zvukem a melodiemi. Textově se drží stále svého. V centru je on sám, patrný je však i poměrně výrazný aktivismus rýpající do současných problémů. Společně s písní „We Are Chaos” umělec zveřejnil i animovaný klip, který je plný surreálných obrazů.

Vypovídá něco tato skladba o celé nahrávce? To se teprve uvidí. Marilyn Manson již dříve dokázal, že umí překvapit. Popový zvuk novinky tudíž může být jen oním střípkem v celku.

Tracklist desky „We Are Chaos” je následující: „Red, Black And Blue”, „We Are Chaos”, „Don't Chase The Dead”, „Paint You With My Love”, „Half-way & One Step Forward”, „Infinite Darkness”, „Perfume”, „Keep My Head Together”, „Solve Coagula”, „Broken Needle”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek