Jdi na obsah Jdi na menu

Marilyn Manson pouští do světa song God's Gonna Cut You Down

19. 10. 2019

marilyn-manson.jpgMarilyn Manson (foto: Angelika Špicarová)

Kontroverzní Marilyn Manson pracuje na nové studiové desce. Podle jeho opakovaných vyjádření by měla vyjít ještě letos. Čekání na výsledek by mohla zkrátit čerstvě zveřejněná skladba „God's Gonna Cut You Down”, k níž vznikl rovnou i klip.

Song zpěváka zavádí na dosud neprozkoumaná teritoria - do temné country. Připomíná to podobný žánrový obrat, který se před lety povedl Nergalovi z black/deathmetalových Behemoth s projektem Me And That Man, podobný je i vizuál. Také zde se pracuje s drnčivými kytarami, podmanivým hlasem umělce, jenž se pohybuje na hranici mezi zpěvem a deklamací a má nádech syrové a zaprášené pouště. Natáčelo se v americkém národním parku Joshua Tree.

„God's Gonna Cut You Down” je známou folkovou písní, která si našla místo v repertoáru širokého spektra muzikantů, například Elvise Presleyho, Toma Jonese nebo Johnnyho Cashe. Mansonova verze vznikla pro soundtrack k filmu „24 Hours to Live” (2017) a o produkci se postaral Tyler Bates, který pracoval na zpěvákově nahrávce „The Pale Emperor”. Jakou vazbu má skladba, která je kromě digitálních platforem k dispozici i jako limitovaný picture disc, na vznikající album, je však ve hvězdách.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek