Jdi na obsah Jdi na menu

Marilyn Manson si troufl na The End od The Doors a je to výborné!

25. 11. 2019

001---marilyn-manson.jpgMarilyn Manson (foto: Angelika Špicarová)

Bouřlivák Marilyn Manson je v poslední době hodně vidět. Nedávno zveřejnil videoklip ke skladbě „God's Gonna Cut You Down”, nyní přidává další coververzi, tentokrát však pouze v audio podobě. Volba padla na „The End”, původně poslední song z debutu legendárních The Doors.

Více než osm minut trvající předělávka kontroverzní klasiky se celkem spolehlivě prodere na vysoké příčky nejlepších Mansonových písní. Původní „The End” pojímá opět po svém, zbavuje ji některých trademarkových momentů (úvodní kytarová vyhrávka), jiné přesouvá (vygradovaná pasáž z druhé poloviny originální verze je přemístěna téměř na začátek). Ústřední polo-recitovaná zabijácká část navazující na psychedelické vize o „sedm mil dlouhém hadovi” je ve zpěvákově podání ještě děsivější a výrazově tvrdší. V podtextu bublá ona psychedelie i nervózní hudební doprovod. Takhle nějak má vypadat skvělý cover.

Marilyn Manson na skladbě spolupracoval s producentem Shooterem Jenningsem, který se rovněž podílí na novém albu. To zatím stále nemá stanovené datum vydání, umělec se ale opakovaně vyjádřil, že by mělo vyjít ještě letos. Samotný song „The End” se fyzicky objeví na vinylovém picture disku v březnu 2020 a bude součástí televizní minisérie „The Stand” podle knihy Stephena Kinga, kterou natáčí streamovací platforma CBS All Access. Sám Manson si v ní zahraje jednu z rolí.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek