Jdi na obsah Jdi na menu

Mark Knopfler představil nostalgický singl Ahead Of The Game

29. 1. 2024

mark-knopfler_2019.jpgMark Knopfler (foto - zdroj: Live Nation)

Kytarový mistr Mark Knopfler oznámil vydání nového sólového alba, které se natáčelo v londýnských British Grove Studios. Nástupce šest let staré desky „Down The Road Wherever” ponese název „One Deep River”, bude obsahovat dvanáct skladeb a spatří světlo světa 12. dubna.

Onou řekou, která se dostala do titulu nahrávky, je Tyne v severovýchodní Anglii, která protéká Knopflerovým rodným městem Newcastle. „Překročení řeky Tyne máte stále na mysli,” uvedl v prohlášení, které doprovázelo oznámení chystané kolekce. „Je to to, co jste dělali, když jste jako mladí odcházeli, a ten pocit je pokaždé stejný. Odjíždíte nebo se vracíte a prostě se to spojuje s vaším dětstvím. Ta síla z toho nezmizí,” nechal se slyšet.

A rovnou přihodil pilotní singl. Ten se jmenuje „Ahead Of The Game” a jde ruku v ruce s výše uvedeným prohlášením. Hojně rozechvívá struny nostalgie a vzpomínek. Píseň ve středním tempu má v sobě mírný country feeling i nepřeslechnutelné množství Knopflerovy typicky lyrické kytarové hry a ležérního pěveckého projevu.

Deska „One Deep River” vyjde na CD, 2LP, kazetě a k dispozici bude i na všech obvyklých digitálních platformách. Pro ty nejzarytější fanoušky je připraven také box set, který obsáhne CD a vinylovou verzi alba, bonusové CD s pěti mimoalbovými kousky a nosičem se čtyřmi dalšími songy navíc. Součástí krabice bude také odznak, tři kytarová trsátka a litografický tisk.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář