Jdi na obsah Jdi na menu

Marpo natočil v bažinách jižanské Louisiany klip k tracku Hillbilly

16. 4. 2021

marpo.jpgMarpo (foto: Lukáš Jirkovský)

V létě by měla vyjít nová Marpova deska „Backwoods Bred”. Nahrávka ovlivněná prostředím Louisiany navazuje na tři roky starou „Dead Man Walking”. Rapper na ní spolupracoval s producentskou dílnou Marcuse Trana a Clinta Murphyho. Jak bude znít výsledek, nám lehce poodhalí pilotní singl „Hillbilly”.

„Hodně mě ovlivnil seriál ‚True Detective’, který se odehrává převážně v New Orleans. Taky proto jsme se vypravili do Louisiany a Mississippi, který maj opravdu jedinečnou atmosféru. Natáčeli jsme i na stejných místech, kde točili Woody Harrelson a Matthew McConaughey. Veškerá inspirace pro album proudí z country muziky a života okolo. Půlka TroubleGangu je z Ameriky a dost času trávím právě tam,” vysvětluje Marpo.

Skladba „Hillbilly” i celá deska nás mají vtáhnout do bažin v Louisianě. Jak hudebně, tak obrazně. Určitá špinavost, country nádech, řada nástrojů pro tento žánr neobvyklých jsou kořením tohoto spojení. Čekání na chvíli, kdy Marpo poletí za velkou louži, se vyplatilo. Vizuál nezůstává pozadu a rozhodně stojí za zhlédnutí.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková