Jdi na obsah Jdi na menu

Marpo ukazuje v aktuálním videoklipu festivalové zákulisí

10. 9. 2019

marpo_2018.jpgMarpo (foto: Tony Košař)

Marpo se svým TroubleGangem pokračuje v cestě, kterou započal žánrově pestrou deskou „Dead Man Walking”. Na ni chce navázat studiovou nahrávkou „DVA”, kterou chystá znovu s producentskou dvojicí Marcus Tran a Clint Murphy.

Název je symbolickým odrazem toho, že se jedná o jejich druhou spolupráci. Autorskými nápady kromě Marpa přispěli i rapper IronKap, Richard Scheufler junior nebo zpěvákova přítelkyně Lenny. Album vyjde koncem listopadu.

Aktuální ochutnávkou je singl „Generace velkejch snů”, na němž je znát vliv tvrdší rockové muziky a elektroniky. Marpo tak posouvá hip-hopový žánr opět dál. Energií nabitý videoklip, který režíroval Tony Košař, je postaven na zákulisních záběrech z festivalové sezóny. Fanoušci tak nahlédnou pod pokličku toho, co předcházelo suverénnímu koncertnímu výstupu, a zjistí, že momentální úspěch TroubleGangu není zadarmo. Snímek se hemží pověstnými výstupy a alkoholovými dýchánky z dodávky. Jako celek je klip poněkud neatraktivní a našlapaný song zadupává. Na druhou stranu ukazuje, jak to opravdu v kapele chodí.

„Jsme generace velkejch snů, kdy jsme si museli ty věci sami vydřít, jsme generace hladovejch psů, kdy v první řadě prachy nebyly pro nás to hlavní,” popisuje rapper hned v úvodu písně cestu, která vedla k vyprodaným sálům.

Jak už název skladby napovídá, Marpo není troškař a má velké ambice. Po vyprodané O2 Areně chtěl 28. září zbořit Letňany, vzhledem ke změnám managementu areálu byl však nucen koncert přesunout na příští rok. Termín zatím dolaďuje, předběžně je ve hře první polovina června. Čekání si příznivci mohou zkrátit podzimním turné.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková