Jdi na obsah Jdi na menu

Metalová formace Sebastien pálí další singl s hitovým potenciálem

9. 11. 2020

sebastien.jpgSebastien (foto - zdroj: Smile Music)

Píseň „Nechtěná” je pojítkem mezi anglickými a českými Sebastien. Původně se pod názvem „Fight For Love” dočkala mezinárodní spolupráce se zpěvákem skupiny Beast In Black Yannisem Papadopoulosem, nyní ji domácí power symfonici představují v rodném jazyce.

Lídr kapely Jiří „George” Rain popisuje genezi songu. „Jedinou starší skladbou, kterou jsme přepracovali pro nové album, je ‚Nechtěná‛, původně ‚Fight For Love‛. Tím to vlastně všechno začalo. Právě u téhle písně vznikl nápad zkusit naši muziku otextovat v češtině. Nazpíval jsem pracovní demo a sám jsem byl překvapený, jak přirozeně výsledek zněl. Dlouho jsem si totiž myslel, že by moje melodika v češtině nepůsobila tak, jak bych si přál. Text je hodně silný a mám velkou radost z naší spolupráce s Veronikou Kašákovou, zakladatelkou Nadačního Fondu Veroniky Kašákové, která pomáhá dětem z dětských domovů. Společně chceme na téma nechtěných upozornit.”

„Nechtěná” však nemá jen rozměr pomoci společností odstrčeným dětem, ale její význam je mnohem širší, jak vysvětluje autor textu katon. „Může se klidně vztahovat na ženy, které zažily tvrdé zklamání v lásce nebo jim život uštědřil nespravedlivou lekci a nechal je opuštěné a nechtěné napospas osudu. Skutečné poselství slov je univerzální. Týká se duše. Dnešní materiální doba drtí a křiví lidskou duši přívalem zbytečných věcí a duši nezbývá mnoho času pro růst. Její pád do hlubin je však zadržován silou vesmíru, jež dalece přesahuje nicotné pozemské malichernosti.”

Pro skladbu se nyní připravuje i klip, který ještě dále rozvede poselství písně. Singl „Nechtěná” je třetím zveřejněným z nové desky „Integrity”, jež vyjde 11. prosince a už teď je možné si ji předobjednat na kapelním webu.