Jdi na obsah Jdi na menu

Metalová formace Sebastien vzývá v nové skladbě ducha Rainbow

11. 8. 2020

sebastien.jpgSebastien (foto - zdroj: Smile Music)

Symfonická střela Sebastien se nadechuje k novým velkým věcem. Nadcházející desku „Integrity” se rozhodla nazpívat celou v češtině a prvním singlem „Tornádo” ukazuje jinou tvář. Rozhodnutí přiklonit se k mateřskému jazyku přichází po deseti letech u angličtiny, završených kompilací „Identity 2010-2020”.

Čtvrtá studiová nahrávka „Integrity” píše další kapitolu v kapelním almanachu a singl „Tornádo” předznamenává její vysoko položenou hitovou laťku. „‚Tornádo‛ bylo jedním z prvních songů, které jsem pro nové album Sebastien napsal. Kytarový riff je naprostá klasika - něco mezi Rainbow, Dio a Pretty Maids - a odkazuje na moje hudební kořeny. Skladbu pak hodně ‚sebastienizovaly‛ klávesy a vokály, myslím si, že jde o naprosto typickou ukázku našeho stylu. ‚Tornádo‛ je také mým prvním českým textem po více než deseti letech! Právě u něj jsem si ověřil, že budeme schopni předvést našim fanouškům desku v mateřském jazyce, aniž bychom ztratili náš typický zvuk,” říká lídr skupiny Jiří „George” Rain.

Píseň pozitivně kvituje i věhlasný producent Jacob Hansen, který má na starosti mastering alba. Tato singlová verze byla smíchána kapelou ve studiu Dark Chamber Sounds v Úpici.

Sebastien vyjedou už brzy na šňůru jako součást Monster Meeting. První koncert odehrají 28. srpna v Olomouci a účastnit se budou až do konce turné.