Jdi na obsah Jdi na menu

Michal Horák zajímavě experimentuje v nové skladbě V harmonii

15. 9. 2023

michal-horak.jpgMichal Horák (foto: Angelika Špicarová)

Michal Horák si na své jmeniny, tedy 29. září, nadělí třetí studiovou desku nazvanou „Ideální čas se nezbláznit”. Trochu netradiční hlasovou polohu momentálně odkrývá v singlu „V harmonii”.

Není to totiž typická horákovina s klavírem či kytarou. Autorovu mainstreamovější fanouškovskou základnu nejspíš nechytne, kamarády muzikanty ovšem tenhle téměř dvouminutový vtípek s řadou odkazů na teorii pobaví. Mnozí Horáka vychvalují, že stvořil skvělou učební pomůcku do hudební výchovy.

„Skladbu ‚V harmonii’ jsem napsal vlastně jen pro sebe a pár stejně ujetých přátel, protože jsem se tam zkrátka vyřádil. Celý fór spočívá v tom, že v textu nenápadně pojmenovávám akordy a harmonické obraty, které současně hraju i v doprovodu samotné písně,” vysvětluje Michal Horák.

Následné natáčení šlo rychle. „Když jsem to pro pobavení poslal Jendovi Vávrovi a Honzovi Steinsdörferovi, s nimiž jsme dávali dokupy moji novou desku, tak kluci prohlásili, že tam tenhle song nesmí chybět. No, a pak už jsem si jen u Filipa Vlčka zapojil vocoder a zažil bezesporu nejvtipnější a nejzábavnější nahrávání v životě,” dodává písničkář.

Singl „V harmonii” doprovází ještě jeden experiment, kterým je zdařilé kolážové video Michaela Nováčka.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář