Jdi na obsah Jdi na menu

Michal Hrůza natočil videoklip k povedené skladbě Světlo do tmy

10. 2. 2020

michal-hruza_foto-angelika-spicarova.jpgMichal Hrůza (foto: Angelika Špicarová)

Michal Hrůza zveřejnil zbrusu novou píseň „Světlo do tmy”, kterou rovnou opatřil i klipem. Song je první vlaštovkou, která předznamenává stejnojmenné album, jehož vydání se očekává letos v březnu. Populární zpěvák na něj se svou skupinou naváže dubnovým turné po pěti českých městech.

Motiv k videoklipu byl nasnadě okamžitě. Asociací při poslechu bylo nespočet, a tak to chtělo akorát najít ty správné, které budou nejlépe odrážet atmosféru nahrávky. Nad slunce jasné bylo, že hlavním elementem a symbolem se stane světlo. „Zkoumali jsme možnosti, jak přenést neony, zářivky, oheň a další zdroje světla doprostřed hlubokých lesů, opuštěných staveb a na nekonečné louky,” popisuje režisér snímku Vojtěch Buchta, který má na svědomí i námět, střih a postprodukci.

„Světlo do tmy” je skladba z autorova velmi důležitého období. „Někdy jsme obklopeni chmurnou tmou, a proto je dobré občas tmu rozbít světlem. Světlo je pozitivnější než tma,” říká Michal Hrůza a dodává, že „z každé tmy totiž vede cesta ke světlu a o tom je i moje nová deska.”

„Máte - li pocit, že si od té tmy kolem nás chcete na chvili odpočinout, přijďte se s námi rozsvítit na koncertní šňůru, kterou jsme na jaro připravili. Těším se hlavně na to, jak málo stačí ke společně prožitému odpoutání se od některých zbytečností, jež nám komplikují život,” vzkazuje fanouškům za kapelu Michal Hrůza.

„Světlo do tmy Tour” započne 3. dubna v Českých Budějovicích a skončí 18. dubna v Karlových Varech. Mezitím zavítá Michal Hrůza 8. dubna do pražského Fora Karlín, 15. dubna přijede do Brna a 16. dubna navštíví Ostravu. Vstupenky na jednotlivé koncerty jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketmaster.