Jdi na obsah Jdi na menu

Michal Hrůza přichází s novým klipem natočeným v New Yorku

6. 5. 2020

michal-hruza_foto-angelika-spicarova.jpgMichal Hrůza (foto: Angelika Špicarová)

Aktuální deska Michala Hrůzy s názvem „Světlo do tmy” vyšla na konci března. Stejně jako píseň „Propojení”, která nyní dostává vizuální podobu, je o vztazích a naději. Videoklip se natáčel poněkud neplánovaně při koncertní návštěvě New Yorku a Washingtonu.

Vzniklo tak poetické „Propojení” dvou zdánlivě vzdálených světů. Kamery se ujal Filip Jäschke a režii s finálním střihem zaštítil Jiří Studnička, který s Michalem Hrůzou spolupracoval už na klipech ke skladbám „Napořád” a „Píseň labutí”.

Video bylo natočeno docela spontánně, hlavní roli v něm hraje kromě Michala Hrůzy, autora hudby i textu, také jeho vizážistka Šárka Rákosníková, jež svůj romantický part zvládla excelentně. Milostný příběh páru se odehrává na nezvykle klidných místech americké metropole, což snímku dodává neokoukanou příjemnou atmosféru. „V New Yorku jsem žil jen týden, ale zařadil se k místům, kde bych dokázal být šťastný,” přibližuje Michal Hrůza.

„Jsme chybou i v jednoduchém úkolu. Děkuji ti, moje milá, za každodenní neshodu.” Zpívá Michal Hrůza v milostné, osudové zpovědi, jež je posledním songem nového alba. To je složené ze skladeb, které samy o sobě nesou příběh. „Přečtete-li názvy písní tak jak jdou za sebou, dostane se vám poselství celé desky. To je něco, co se mi zatím ještě nikdy nepovedlo,” komentuje své dílo sám zpěvák.

„Mezi námi je most přes nikdy,

světlo do tmy, které nikdo nikdy nepochopí.

Hledám Tě teď a tady,

nad světem nechci odplout,

mé srdce osamělé chce propojení...”

Na Michala Hrůzu se mohou fanoušci těšit na livestream koncertě 15. května ve 20:00 hodin. Vstupenky jsou k dispozici v síti ticketstream.cz.