Jdi na obsah Jdi na menu

Midi Lidi angažovali Marka Vašuta do klipu ke skladbě Lux

4. 5. 2016

midi-lidi-marek-vasut-2016.jpgPetr Marek a Marek Vašut (foto - zdroj: facebook.com)

Brněnští Midi Lidi v červnu vydají novou desku „Give Masterpeace A Chance!” a přichystali z ní první ukázku, která nese název „Lux” a v níž se mimo jiné i o zmiňovaném duševním bordýlku zpívá.

Kapela doprovodila singl také videoklipem, v němž hraje několik známých osobností, přičemž tou nejvýraznější je rozhodně Marek Vašut v roli samotného frontmana Petra Marka.

Píseň i klip jsou už tradičně nekonvenčním produktem tria Petr Marek, Prokop Holoubek a Tomáš Kelar. Stejně jako v případě předcházejících skladeb i tady totiž budete svědky poctivé porce bizarního, ale nesmírně chytlavého textového materiálu, a nevšední, mnohdy dosti podivuhodné, vizuální podívané. Ta zneklidňuje obzvlášť v některých symbolických vyobrazeních (viz putování a naznačená cesta rohlíku ve videu).

„Takových klipů je milion, možná i víc. Kapela hraje ráda, někdo je mladší a hezčí, jiný zase umí něco, co může předvést ostatním, jak se koneckonců zpívalo už ve filmu Císařův pekař a pekařův císař, kde také pekli. Říkali jsme si, že když zahrajeme něco dobrého, bude to vypadat, že si chceme pomoct. Ta představa se nám líbila,” říká frontman kapely Petr Marek.

Nové album „Give Masterpeace A Chance!” vyjde 15. června a to jak na CD nosiči, tak na vinylu. Nechme se překvapit, jak dopadne jako celek, protože „Lux” slibuje opět skvělou zábavu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Selner