Jdi na obsah Jdi na menu

Mig 21 představili povedený klip k písni TěsněVedleSebe

12. 5. 2021

mig-21.jpgMig 21 (foto: Angelika Špicarová)

Optimismus, naděje a touha po zázraku, jenž spočívá v návratu k normálnímu životu. To je odkaz, který skupina Mig 21 posílá v nové skladbě s názvem „TěsněVedleSebe”.

Video k songu je plné vzpomínek na koncerty, kde se ještě všichni mohli bavit „těsně vedle sebe” bez všech protipandemických omezení, kdy bylo běžné se držet za ruce a zpívat.

„Při prošťourávání různých archivů, a při třídění všemožných záběrů se nám, k našemu milému překvapení, začal objevovat takový nadčasový příběh touhy po lidském doteku. Dalo by se vlastně říct, že jsme práci na scénáři nahradili prací třídičskou, ke které bychom se, nebýt těch přísných protipandemických opatření, jinak sotva dokopali. Což ovšem nemění nic na tom, že z výsledku máme ohromnou radost a doufáme, že naši fanoušci ji budou mít taky. Za zmínku možná stojí, že jsme použili i pár záběrů s Jiřím Bartoškou, aniž bychom ho požádali o svolení, tak snad nás nezažaluje, což by bylo jistě nepříjemné, ale předem si troufám tvrdit, že bychom to nějak uhráli, viď Jiří?” Komentuje s humorem zpěvák Jiří Macháček.

Dvojalbum „Hity a rarity”, které spatřilo světlo světa v listopadu loňského roku, vychází nyní i na vinylu. Na dvoj vinylu naleznete to nejlepší z jejich kariéry včetně loňského hitu „Hej kámo!”. Aktuální píseň „TěsněVedleSebe” je předzvěstí nové desky kapely Mig 21, jež vyjde v září tohoto roku na CD a vinylu.