Jdi na obsah Jdi na menu

Mike Shinoda z Linkin Park vzpomíná na Chestera Benningtona

29. 1. 2018

048---linkin-park.jpgMike Shinoda (foto: Angelika Špicarová)

Mike Shinoda z Linkin Park se rozhodl uctít památku kolegy Chestera Benningtona. Nedávno napsal na svůj Twitter: „Tři nové songy. Všechnu hudbu a vizuály jsem dělal já.”

Skladby „Place To Start”, „Over Again” a „Watching As I Fall” se objeví na autorském EP s názvem „Post Traumatic”. Všechny tři otevřeně mluví o Chesterově ztrátě. Mike tak chce sdílet s příznivci intimní a osobní vzpomínky i myšlenky. Jak sám říká, doufá, že to bude veřejná pomoc pro ty, kteří se s tou smutnou událostí ještě nedokázali vyrovnat.

Frontman Linkin Park Chester Bennington spáchal sebevraždu v červenci loňského roku pouhé dva měsíce poté, co si vzal život jeho blízký přítel a další slavný muzikant Chris Cornell, který by v den Benningtonovy smrti slavil narozeniny. Motivy Benningtonovy sebevraždy nejsou dosud zcela zřejmé, vědělo se však, že trpěl depresemi. V dětství si prošel rozvodem rodičů a sexuálním zneužíváním, zemřelo mu několik přátel a léčil se z drogové a alkoholové závislosti. Zanechal po sobě šest dětí, miliony truchlících fanoušků a nesmazatelnou stopu v hudební historii.

Text - zdroj: ireport.cz/Lucie Šimůnková