Jdi na obsah Jdi na menu

Mikolas Josef míří s písní Acapella do amerických rádií

28. 5. 2019

mikolas-josef_acapella.jpgMikolas Josef, Fito Blanko & Frankie J (foto - zdroj: facebook.com)

Mikolas Josef zveřejnil videoklip ke skladbě s názvem „Acapella”. Natáčení probíhalo v Torontu, Londýně, Barceloně, Praze, Los Angeles a v Thajsku. Na songu zpěvák spolupracoval s lidmi dvanácti národností.

O píseň „Acapella” projevila zájem americká rádia, den po vydání ji nasadili do rotací v Miami na Floridě či v Kalifornii. Nahrávka vznikala čtyři roky. Jedním ze skladatelů byl na Grammy nominovaný Jenson Vaughan, který měl už co do činění s Madonnou, Britney Spears nebo Post Malone. Na produkci se podílel i držitel Grammy Brian Yaskulka.

Pro Mikolase netypicky v „Acapella” uslyšíte hlasy dvou dalších interpretů – amerického zpěváka Frankie J (známého například z hitu „Suga Suga” a nominovaného na Grammy za album „Faith, Hope y Amor”) a panamsko-kanadského umělce Fita Blanka, jehož skladby se objevily třeba ve filmu „Rychle a zběsile 7”.

„Jsem velkým příznivcem latino kultury. Hrozně rád jezdím hrát pro jižanské národy, lidi tam mají v sobě těžko popsatelnou energii, jež byla inspirací právě pro píseň Acapella,” komentuje Mikolas.

„Jsem rád, že mám tu možnost pracovat a inspirovat se v zahraničí. I díky tomu můžu všechny vydělané peníze investovat tak, jak bych měl – do svých fanoušků. Vždycky to tak dělám – vezmu vše co mám a dám to do projektu, který jim právě připravuji. Náklady byly obrovské, protože už během úvodních příprav ve studiu v Kanadě Acapella nadchla spoustu známých lidí z branže, ti ji pustili jiným slavným lidem, kteří pak za mnou přiletěli do Ameriky. A třeba Frankie J, jež má v kapse nominaci na Grammy, přivezl další nápady. Zaplať pánbůh, že tyhle možnosti nám svět nabízí a můžeme konečně i my na tuhle hudební úroveň dosáhnout,” říká Mikolas, který vytvořil svůj dosud nejnákladnější a nejnáročnější klip. Celé to stálo kolem 250 tisíc dolarů.

Text - zdroj: ocko.tv