Jdi na obsah Jdi na menu

Mirai oslavují domov ve videoklipu k povedené skladbě Hometown

15. 8. 2019

mirai.jpgMirai (foto: Ondřej Pýcha, Universal Music)

Po rádiovém úspěchu prvního singlu „ØTCHI” lákají Mirai k poslechu nového alba, vycházejícího 27. září, další ochutnávkou. Nyní do éteru vysílají song „Hometown”, který slouží jako óda na domov. Ani tentokrát kapela nezapře hitové ambice.

„Nastěhoval jsem se na pěkné místo ve Frýdku-Místku s krásným výhledem na Beskydy a celé město. Tu písničku jsem napsal na balkoně, když jsem koukal na kopce, přesně tak, jak zpívám v první sloce,” přibližuje frontman Mirai Navrátil, jak novinka vznikla. Její vydání si nadělil k sedmadvacátým narozeninám, které oslavil 11. srpna.

Video režíroval stále vyhledávanější Ondřej Kudyn a sympaticky nás zavede na místa, kde jsou muzikanti doma, tedy do Frýdku-Místku. Kromě zpěváka, jež zde vystupuje jako průvodce dějem, vidíme v klipu několik dalších autentických postav pocházejících z podhůří Beskyd. Tvůrci je vybírali napříč různými generacemi, a tak můžeme sledovat například talentovanou gymnastku Emu, zdejšího uměleckého řezbáře Milana Obodu nebo úspěšného tatéra a skejťáka Dukyho.

Aktuální skladby představí Mirai na podzim ve velkých sálech. V Brně vystoupí pro mimořádný zájem dokonce dvakrát. Vrcholem turné bude 3. prosince koncert v pražském Foru Karlín.

Termíny Mirai Tour 2019:

15. 11. 2019 - Herálec, KD Herálec
21. 11. 2019 - Bratislava, Ateliér Babylon
22. 11. 2019 - Ostrava, Hala Tatran
26. 11. 2019 - Brno, Sono Centrum (vyprodáno)
27. 11. 2019 - Brno, Sono Centrum (přidaný koncert)
03. 12. 2019 - Praha, Forum Karlín

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek