Jdi na obsah Jdi na menu

Mirka Miškechová zveřejnila video k povedenému songu Raz zistíš

20. 1. 2022

mirka-miskechova.jpgMirka Slančíková Miškechová s rodinou (foto: Pavol Varga)

Mirku Miškechovou znají naši hudební fanoušci hlavně díky úspěšnému duetu s Xindlem X „Cudzinka v tvojej zemi”, přitom slovenská písničkářka spolupracovala i s kapelou UDG na písni „Oči”.

Mirka Slančíková Miškechová - Je tu
© archiv zpěvačky

Trochu stranou vydala ke konci loňského roku nové studiové album „Je tu”, přičemž svůj osobní život má důležitými událostmi v poslední době nabitý. Jednak se vdala, takže její celé jméno v současnosti zní Mirka Slančíková Miškechová, jednak v létě porodila syna.

Video k k songu „Raz zistíš” je toho jasným důkazem. Hraje v něm právě jenom tahle rodinka a Mirka přitom vypráví synkovi, co ho čeká a čeho by se měl varovat. „Klip sa natáčal v krásnej zimnej prírode v okolí Veľkého Krtíša a Modrého Kameňa. Snažili sme sa zachovať príjemnú atmosféru skladby a v tomto hektickom období vyjadriť rodičovskú lásku k deťom. Pri pozeraní videoklipu dúfame, že tá láska, emócia a radosť, ktorú v sebe má, sa prenesie aj na divákov,” věří zpěvačka. To se rozhodně povedlo a přispěl k tomu také režisér Pavol Varga.

Melodicky se v refrénu několik not jakoby v krátkých smyčkách opakuje stále dokola, textově je proto song „Raz zistíš” daleko zajímavější. Českou stopu autorka neopouští ani tentokrát. Vokály nazpívala ostravská zpěvačka Barbara Kanyzová. Že pochází z Ostravy, není náhodou, protože hudbu na desku skládali Jiří Krhut a Pavel Sotoniak. Aranžmá je poněkud minimalistické, bez rytmiky, s hlavní úlohou klavíru.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík