Jdi na obsah Jdi na menu

Moby příjemně překvapil novou verzí skladby The Lonely Night

20. 4. 2021

moby-2016.jpgMoby (foto - zdroj: facebook.com)

Moby vydá koncem května album s názvem „Reprise”, na němž fanoušci najdou čtrnáct jeho songů ve zcela novém kabátku. První upovtávkou z desky se stal přepracovaný hit „Porcelain” a před pár dny americký hudebník zveřejnil krásnou úpravu písně „The Lonely Night”.

Pokud Mobyho kariéru nesledujete nějak hlouběji, původní verze, která vyšla v roce 2013 na albu „Innocents”, vám možná utekla mezi prsty. A to je velká škoda. Jde rozhodně o jednu z nejsilnějších a zároveň nejsmutnějších skladeb, které kdy složil. Nádherně temnou melodii tehdy zpěvem (a trochu mluvením) ozdobil Mark Lanegan, který tak byl logicky na natáčení pozván i tentokrát.

A nebyl sám. Druhým hostem je jedna z největších legend americké country, všestranně nadaný muzikant a herec Kris Kristofferson. Spojení těchto tří gentlemanů v nahrávce „The Lonely Night” funguje naprosto neuvěřitelně. Mrazivá melodie totiž v doprovodu živého orchestru a smyčcového kvarteta ještě nabírá na intenzitě, a zatímco Mark Lanegan tentokrát více zpívá, Kris Kristofferson většinu textu odříkává. Celé to zní jako nějaká modlitba či báseň s hudebním podkladem.

Nové interpretaci písně „The Lonely Night” prostě nejde nic vytknout. I když poslech nevyvolává zrovna dobrou náladu, ba naopak smutek a možná i trochu bolest na duši, nejde se jí nabažit. Pokud podobných skvostů nabídne „Reprise” více, máme se 28. května opravdu na co těšit.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc