Jdi na obsah Jdi na menu

Muse představili dojemný videoklip k písni Aftermath

14. 5. 2016

003---muse.jpgMuse (foto: Angelika Špicarová)

Od chlupatých LSD monster v ulicích Tokia po zrcadlící se postavy, Muse si na vizuálním aspektu vždy dávali záležet, ať už z toho v závěru vyšel bizarní taneček v Japonsku či abstraktní umělecké pokývnutí.

V klipu ke skladbě „Aftermath” je tomu opět jinak, v Japonsku nicméně zůstaneme. Odtud totiž pochází režisér Tekken, jenž se podílel na vizuálu k „Follow Me” a „Exogenesis: Symphony Part 3”.

Tentokrát tým přichází s jednoduchou ploškovou papírkovou animací, která mnohé nostalgicky přenese do dětských let. Na nostalgii je ostatně hudební video vystavěno. Černobílou krajinou provází posluchače voják, kterému před očima vyvstávají vzpomínky na šťastnou minulost a vyhlídky na nešťastnou budoucnost. Styl ne nepodobný stovkám ilustrací, které za posledních pár let stačily oblétnout sociální sítě, jež nám rádoby jímavě neustále připomínají pomíjivost našeho života. S anime děvčátkem v náručí pak hlavní protagonista přece jen kráčí ke světlým zítřkům. Holubice míru přetínají nebe a završují animační počin.

Agresivní tóny jsou v tomto případě potlačeny ve prospěch Bellamyho skličujících vokálů. Ona přeslazená monochromatická kýčovitost, kterou je klip od prvních vteřin prosycen, není nicméně rušivá. Na pozadí poprockové něžnosti, které jsme se od Muse naposledy dočkali v „Unintended” či „Sing For Absolution”, za zvuku vánku, smyčců a synthů, se vše poměrně sympaticky slévá do balady naděje, která je zářným protikladem takových singlů, jakým je například „Dead Inside”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Karolína Stránská