Jdi na obsah Jdi na menu

Muse představili energií nabitou skladbu Kill Or Be Killed

28. 7. 2022

003---muse.jpgMuse (foto: Angelika Špicarová)

O tom, že Muse na konci léta vypustí do světa album „Will Of The People”, se už nějakou dobu ví. Mají za sebou několik festivalových vystoupení a na podzim chystají speciální koncertní šňůru, během níž budou hrát v menších, převážně divadelních prostorech. Jednotlivé večery jsou již nyní beznadějně vyprodané. Song „Kill Or Be Killed” je nejen další návnadou, ale i jakousi náplastí za omezený počet vstupenek.

Matt Bellamy novinku popisuje jako snahu o aktualizaci vlastního hardrockového zvuku. Muzikantům se prý společně podařilo najít moderní metalový sound s kontrabasovým bubnem a prvky deathového growlu. V textu se reflektuje spojovací téma celé kolekce, tím je celkem temný pohled na to, jak může tíživá životní nepřízeň někdy vyvolat ty nejhorší lidské instinkty k přežití za každou cenu. Velkou inspirací k napsání „Kill Or Be Killed” se stala legendární bondovka „Live And Let Die” Paula McCartneyho z éry Wings.

Píseň provází celkem prosté video, které se ohlíží za odehranými festivalovými sety. Převážná část byla natočena na letošním Isle Of Wight festivalu. Režisér Ben Lowe měl k dispozici hromadu materiálu, z něhož se mu podařilo vytvořit obraz Muse takových, jaké je známe z pódií, a ukázat, že jsou stále velkým lákadlem, plní sil a ve formě.

Devátá řadová deska Muse „Will Of The People” vyjde v pátek 26. srpna a přinese deset skladeb. Nahrávka bude k dispozici v mnoha formátech na vinylech, CD a různě zabarvených kazetách.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář