Jdi na obsah Jdi na menu

My Chemical Romance zveřejnili po osmi letech nový singl

16. 5. 2022

gerard-way.jpgGerard Way (foto - zdroj: gerardway.com)

Bývalé americké hvězdy emo hnutí My Chemical Romance překvapivě a bez ohlášení sdílely novou skladbu, první od roku 2014. A přitom dříve to vypadalo, že s kapelou je definitivní amen. Nyní se však můžeme vrátit do starých dobrých časů za poslechu singlu „The Foundations Of Decay”.

My Chemical Romance ohlásili svůj rozpad v roce 2013, ale ještě o rok později jim vyšla kompilace největších hitů „May Death Never Stop You”, na níž se objevila nová píseň „Fake Your Death”. Od té doby vydal frontman a zpěvák skupiny Gerard Way debutové sólové album „Hesitant Alien” a několik samostatných singlů. Ostatní členové se také věnovali sólové kariéře a basák Mikey Way zakotvil v kapele Electric Century.

Svůj první koncert po několikaleté odmlce čtveřice odehrála v prosinci 2019 v Los Angeles. V plánu bylo i comebackové turné, které však bylo kvůli pandemii ikskrát odloženo. Momentálně se ovšem blýská na lepší časy. Příští týden začíná šnůra po Evropě, jež bude pokračovat do Severní Ameriky a Austrálie, přičemž 11. června se formace představí v pražské O2 Areně.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz